نود و پنجمین سوره مبارکه قرآن کریم سوره تین است که قرائت آن آثار و برکات زیادی را به همراه دارد و جزء سوره های مکی می باشد که در این مقاله شما عزیزان را با خواص سوره تین آشنا خواهیم کرد تا از قرائت آن غافل نشوید.
سوره تین به معنای انجیر است و جزو کوچکترین سوره های قرآن کریم است که دارای هشت آیه می باشد و بعد از سوره بروج نازل شده است که از فضائل زیادی نیز برخوردار است، علت نام گذاری این سوره مبارکه این است که نام تین در اولین آیه این سوره آمده است و خداوند به تین و زیتون و طورسینا قسم یاد فرموده است، در ادامه مطلب شما عزیزان را با خواص سوره تین آشنا خواهیم کرد.
آشنایی با خواص سوره تین
این سوره مبارکه «زیتون» و یا «تین و زیتون» نیز نام دارد که در ترتیب نزول بیست و هشتمین سوره است که بر رسول خدا (ص) نازل شده است و در جزء سی ام قرآن کریم جای دارد و دارای سی و چهار کلمه است که از جمله سوره هایی می باشد که با سوگند شروع می شود، به منظور آشنایی با خواص این سوره مبارکه تا پایان مطلب همراه ما باشید.
رسول خدا (ص) :
هر کس سوره تین را قرائت نماید خداوند در دنیا دو خصلت به او عطا می کند یکی عافیت و دیگری یقین و پس از مرگ به تعداد کسانی که این سوره را قرائت کرده اند ثواب روزه یک روز را به وی خواد داد.
هر کس سوره تین را قرائت نماید خداوند اجر بی شماری به عطا می کند و مانند این است که رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم را زیارت کرده است و اگرغمگین باشد خداوند برای او گشایش ایجاد می کند…
هر کس دو رکعت نماز را شب سیزدهم شعبان بگذارد و بعد از سوره حمد سوره تین را در هر رکعت بخواند مانند آن است که دویست بنده از فرزندان حضرت اسماعیل را آزاد کرده است و خداوند گناهانش را به گونه ای می بخشد مانند روزی که از مادر زاده شده و خداوند امان نامه نجات از آتش جهنم را به او خواهد داد.
امام صادق (ع) :
هر کس سوره تین را در نمازهای واجب یا مستحب خود بخواند به اندازه ای از نعمت ها و بهره های بهشتی به او داده خواهد شد تا راضی شود.
هر گا
ه سوره تین نوشته شود یا بر غذایی خوانده شود خداوند آنچه زیان می رساند را از او بر می گرداند و به قدرت الهی مایه شفاست.
امام علی (ع):
وقتی سوره تین را قرائت کردید در پایان سوره بگویید: «و نحن علی ذلک من الشاهدین».
متن و ترجمه سوره تین
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
به نام خدای بخشاینده مهربان
وَالتِّینِ وَالزَّیْتُونِ
سوگند به انجیر و زیتون.
وَطُورِ سِینِینَ
سوگند به، طور مبارک.
وَهَذَا الْبَلَدِ الْأَمِینِ
سوگند به این شهر ایمن.
لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنسَانَ فِی أَحْسَنِ تَقْوِیمٍ
که ما آدمی را در نیکوتر اعتدالی بیافریدیم
ثُمَّ رَدَدْنَاهُ أَسْفَلَ سَافِلِینَ
آنگاه او را فروتر از همه فروتران گردانیدیم
إِلَّا الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ فَلَهُمْ أَجْرٌ غَیْرُ مَمْنُونٍ
مگر آنان که ایمان آورده اند و کارهای شایسته کرده اند که پاداشی بی پایان دارند
فَمَا یُکَذِّبُکَ بَعْدُ بِالدِّینِ
پس چیست که با این حال تو را ب تکذیب قیامت وا میدارد؟
أَلَیْسَ اللَّهُ بِأَحْکَمِ الْحَاکِمِینَ
آیا خدا، داورترین داوران نیست؟
در پایان به شما دوستان پیشنهاد می کنیم به منظور دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه دانستنی های مذهبی می توانید بر روی لینک کلیک نمایید.
منبع : آرگا
نظرات شما عزیزان: